Boende

Hosgården har totalt 82 sängplatser fördelat på 22 lägenheter.
Gården är fördelad på två byggnader, huvudbyggnad och annex. 

I huvudbyggnaden finns ett stort fullt utrustat gemensamt kök av restaurangkaraktär med restaurangdiskmaskin,
matsal med plats för 60 sittande gäster (beroende på hur många stolar man ställer per bord, sällskapsrum med öppen spis samt 11 rum med 2–4 bäddar, rum 3, 4 och 10 har egen WC. I övrigt dusch och wc i korridor. I källaren finns bastu, omklädningsrum och vallabod eller för att mecka med t.ex. cyklar.

I annexet finns 11 rum med 2-6 bäddar, några med egen dusch & wc,
några med eget pentry/kök. I övrigt dusch och wc i korridor. 

Medlemmarna i bostadsrättsföreningen disponerar sina rum på
Hosgården under ett antal medlemsveckor, jullovet, vecka 9, påsklovet, valborg.
Övriga veckor hyrs Hosgården ut till grupper, föreningar, företag och privatpersoner.


Rum 11

Rum 33

Matsal

Rum 23

Grupper

Det idealiska boendet för grupper eftersom man som grupp normalt sett
får disponera Hosgården för sig själv, naturligtvis lite beroende på hur stor gruppen är och vilken vecka.
Boende på Hosgården innebär självhushåll, dvs. man handlar, lagar mat,
diskar, håller ordning och gör grovstädning vid avresa själva. Är gruppen dock fler än
20 personer kan vi erbjuda mat enligt era önskemål. Kontakta oss så berättar vi mer.


Hosgården är en mycket uppskattad kurs- och lägergård. Vi tar emot konfirmationsläger och andra grupper året runt. Hos oss kan ni få en läger/ kursupplevelse utöver det vanliga. Vi samarbetar med JoPe Fors och Fjäll och Anders Fritzon från True Legends, som kan bokas för vandringar, skid- och fjällupplevelser, forsränningsupplevelser, som ett fint inslag i er kurs, konferens eller läger.


Privat

Det går utmärkt att som privatperson boka boende på Hosgården under
Stockholms skollov samt under andra veckor. På jullovet, sportlovet och påsklovet är det många barnfamiljer uppe och familjerna lär snabbt känna varandra över gemensamma middagar eller när barnen leker eller spelar brädspel tillsammans. 

Vi brukar beställa middag från restaurang Norrpan i Järpen till alla som är uppe för att det inte ska bli alltför rörigt i gemensamma köket. På Nyårsafton brukar vi ha lite extra festlig middag tillsammans. Gästerna turas om att köra disken i restaurangdiskmaskinen och ställa ut. Sällskapet består av många gamla gäster men alla nya är mer än välkomna och blir snabbt upptagna i gemenskapen.


Checklista – glöm inte:

Bra saker att ha med sig som gäst på Hosgården:
Sängkläder
Tofflor / inneskor
Handduk stor och liten