På vintern kan du njuta av längdskidåkning, utförsåkning, hundspann, isklättring, isfiske och  mycket mer. Om sommaren kan du fjällvandra, forsränna, paddla, fiska, rida, cykla downhill, yoga och mycket mer i områdena Åre, Trillevallen, Ottsjö, Edsåsdalen, Vålådalen som ligger nära Hosgården!  

Aktiviteter 

Boka skidcoach
Vi samarbetar med Anders Fritzon (True Legends), en av Sveriges mest erfarna skidcoacher. I över 35 år har han coachat över hela världen instruerat och coachat på tre kontinenter. Anders delar sin enorma kunskap om skidåkning och bergen. Han älskar att inspirera till ökad medvetenhet om skidrörelser och hur du på ett funktionellt och effektivt sätt kan röra dig i olika situationer och olika snöförhållanden på hela berget. Anders möter upp dig/er på Hosgården eller direkt i backen. 

Jope Fors & Fjäll
Åsa Kjellgren på JopPe Fors & Fjäll erbjuder forsränning, riverboard, forskajak sommartid. Vintertid erbjuder de bland annat isklättring med besök i is- och kalkstensgrottor.  

Yoga
Studio LEVA
i Åre erbjuder olika yogaformer, mindfulness, KAP, fridans, energy healing, coaching, Såå / Åre. 

Hundslädsturer
Åre Sleddog Adventures
erbjuder hundslädsturer, konferensturer med kaffe/fika i träkåta, snöscooterturer i kombination med hundsläd. På sommaren kan man få vandra med en hundkompis som bär packningen, vilket är populärt för barnfamiljer. Här kan du även hitta fisketurer med klövjehundar där hundarna bär packningen. Företaget ligger i Undersåker nära Hosgården.

Vildmarkskurser
Wild Spirit i Ottsjö erbjuder kurser i vildmarksliv. 

Fröå gruva
Besök Fröå gruva som drivs av föreningen Fröå gruva och gå gärna deras guidade tur. Bergstugan vid Fröå gruva har café, julbord mm med lokala råvaror där allt görs från grunden.

Åre Golfklubb

Klätterpark i Björnen

Jumpyard Åre

Bowling Holiday Club

Bra info och affärer

ICA Strandbergs, Undersåker
ICA Strandbergs har allt du kan behöva och ligger ett stenkast från Undersåker station. 

Majas skafferi - bageri i Undersåker
Majas skafferi ligger i ICA i Undersåker i källaren. 

Åre sportshop
Hyr din utrustning på Åre sportshop nedanför Hosgården. Du får 10% om du nämner att du bor på Hosgården.

Undersåkers charkuterifabrik
En liten charkuterifabrik som arbetar nära producenterna och mestadels lokala råvaror.

Södra Årefjällen
En guide till södra Årefjällen. (Edsåsdalen, Trillevallen, Ottsö & Vålådalen.

Åre360
Are360.com är Åres officiella besöksguide på webben och drivs av Åre Destination. Här finns information om boende, restauranger, aktiviteter, sevärdheter och aktuella evenemang.

Utförsåkning

Åre / Tegefjäll / Duved
Skistars liftkort för utförsåkning gäller även i Tegefjäll och Duved. Åre ligger ca 15 minuter från Hosgården. 

Trillevallen
Trillevallen har 8 liftar och 21 nedfarter. Det är något billigare än i Åre. Det finns en värmestuga och en restaurang. Ligger cirka 15 minuter med bil från Hosgården

Edsåsdalen
Edsåsdalen ligger ca 15-20 minuter med bil från Hosgården och har 5 liftar och 13 nedfarter. På värdshuset Köja serveras våffelbuffé. Vi rekommenderar även en tur upp till restaurang Vita Renen.

Längdskidor

Björnen

Vålådalen
Jämtlands bäst preparerade längdspår. Avstånd 27 km från Hosgården.

Edsåsdalen
Mindre ort med fin längdanläggning. Barnvänlig. Cirka 15 minuter från Hosgården.

Trillevallen
Trillevallen har ett av de mest kompletta spår- och tursystem i Årefjällen, hela 12 mil preparerade spår och leder.  Här lärde sig Stig-Helmer åka skidor. Ligger på ca 15 minuters bilfärd från Hosgården.